Op zaterdag 23 juni 2018 organiseert de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum een battlefieldtour in de omgeving van Nijmegen.

De uitkomst van de Slag om Arnhem en de operatie Market-Garden in zijn geheel was voor een deel afhankelijk van de mate waarin de 82nd US Airborne Divisie succesvol zou zijn in het bereiken van de haar opgedragen doelen in en rondom Nijmegen. De battlefieldtour staat onder leiding van Erik Jellema, bestuurslid activiteitencommissie van de VVAM. Hij neemt U onder meer mee langs de Drop Zones van de Parachute Infantry Regiments, de aanvalsdoelen (bruggen) over het Maas-Waalkanaal bij Heumen en de Maas bij Grave. Aandacht wordt besteedt aan de Duitse tegenaanvallen en de Amerikaanse acties om de landingsterreinen vrij te houden. Ook de strijd om de verkeers,- en spoorbrug over de Waal in Nijmegen worden behandelt.

De tour start om 09.00 uur vanaf de Talsmalaan naast het restaurant Kleijn Hartenstein in Oosterbeek. Hier eindigt ook weer de tour om 17.00 uur. De busrit wordt afgewisseld met korte wandelingen. De tour is incl. lunchpakket en speciaal vervaardigde gids/ handout.

Kosten en inschrijven

De kosten zijn per deelnemer € 40,00 voor leden van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum. Niet leden betalen € 45,00. Opgave tot 03 juni 2018 door overmaking kosten op IBAN: NL33INGB0005 113 751 t.n.v. Vrienden van het Airborne Museum te Oosterbeek onder vermelding van BFT Nijmegen en naam en adres. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl of 06-20125903.

1. Wim de Kleuver
    Wim de Kleuver zegt:

…Hoe kan ik me aanmelden? Bij deze meld ik me graag aan, lijkt me echt geweldig om mee te maken! Met vriendelijke groet, Wim de Kleuver

Beantwoorden
      • Ruurt Hut
        Ruurt Hut zegt:

Geachte heer de Reuver,

Ik zie dat u op 21 februari om informatie heeft gevraagd omtrent het aanmelden voor de “Nijmegen-tour” U heeft zich echter nog niet aangemeld. Zonder verdere verplichtingen ben ik zo vrij u de tekst van de flyer van deze tour te zenden. In de onderste alinea staat aangeven hoe u zich het eenvoudigst kunt aanmelden. Er is nog plaats. De boeking sluit op 3 juni 2018.

BATTLEFIELDTOUR ZATERDAG 23 JUNI 2018
        “82nd US AIRBORNE DIVISION IN DE SLAG OM NIJMEGEN”

De kosten zijn per deelnemer € 40,00 voor leden van de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum. Niet leden betalen € 45,00. Opgave tot 03 juni 2018 door overmaking kosten op IBAN: NL33INGB0005 113 751 t.n.v. Vrienden van het Airborne Museum te Oosterbeek onder vermelding van BFT Nijmegen en naam, adres en e-mailadres. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met activiteiten@vriendenairbornemuseum.nl of 06-20125903.

In vertrouwen u hiermee van dienst te zijn geweest,

m.vr.gr.

Ruurt Hut