Welkom bij Vereniging vrienden v/h Airborne Museum

5-daagse reis naar de invasiestranden van Normandië
woensdag 9 mei tot en met zondag 13 mei 2018

Altijd al eens de invasiestranden van Normandië willen bezoeken? Nu is de uitgelezen gelegenheid. De Vereniging Vrienden van het Airborne Museum in Oosterbeek organiseert in 2018 weer een excursie met begeleiding van gidsen naar Normandië van woensdag 9 mei tot en met zondag 13 mei 2018.

Bij deze reis zijn inbegrepen:

• Vijfdaagse busreis vanaf Oosterbeek met stop in Breda.
  • Tijdens de gehele tour informatie, toelichting en achtergronden over de landingen in Normandië en over de slag om Normandië in 1944.
  • Vier overnachtingen in hotel Campanile te Bayeux, de eerste bevrijdde stad in Normandië.
  • 2-persoons kamers op basis van logies, ontbijt en diner op 9 (diner), 10, 11, 12 (ontbijt +diner) en 13 (ontbijt) mei. (Toeslag 1-persoons kamer.)
  • 3 x lunchpakket tijdens de tour in Normandië.
  • Entree voor het bezoek aan vier musea.
  • Excursies naar:

* U.S.begraafplaats St.Laurent, Omaha Beach, Pointe du Hoc, St Marie du Mont, Utah Beach,
monument generaal Leclerc, St. Mère Eglise met museum, La Fière met monument, Duitse
begraafplaats La Cambe.

* Ranville, Batterij van Merville, Pegasus Bridge met museum en café,
aanvalsstranden Sword, Juno en Gold met monument Montgomery, Luc sur Mer,
Courseulles, Arromanches met landingmuseum. Kustbatterij Longues sur Mer,

* Tourville, Côte 112, Falaise, St.Lambert sur Dives, Moissy, Corridor van de Dood,
Chambois, Mont Ormel.
Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide digitale excursiegids.

Praktisch

De excursie wordt geleid door Wybo Boersma, oud-directeur Airborne Museum en gids van de International Guild of Battlefield Guides en Jaap Korsloot expert met betrekking tot de Slag in Normandië, Market Garden en andere slagvelden.

• Reissom en toeslagen: Reissom € 560,-- p.p. op basis van 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 110,--.
  • Reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering zijn door de deelnemers zelf af te sluiten.
  • Betalingsvoorwaarden: Bij aanmelding € 100,-- en voor 1 april 2018 € 460,-- + eventuele toeslag..
  • Het minimum aantal deelnemers is 20.

Voor informatie en boekingen, waarna u een boekingsformulier krijgt toegezonden:
Vereniging Vrienden v/h Airborne Museum, p/a Binnenhof 38, 6715 DP Ede. Telefoon: 0318-639633.
E-mail: w.boersma@wxs.nl of info@vriendenairbornemuseum.nl