Nederlands
English

Welkom bij Vereniging vrienden v/h Airborne Museum

Header 01

4 -Daagse reis naar Bruneval en Dieppe
Donderdag 27 juni t/m Zondag 30 juni 2013

Bruneval 27 februari 1942.
In 1941 vermoedden de Britten dat de Duitse radartechnologie vooruit liep op de Britse technologie. Via luchtfoto's werd ontdekt dat de Duitsers een nieuw type radar hadden aan de kust van Noord-Frankrijk. De Britten besloten om in de nacht van 27 op 28 februari 1942 een parachutistenlanding bij Bruneval uit te voeren, om een Duitse radar buit te maken. De actie, die onder bevel stond van majoor J.D. Frost, die later bij Arnhem ingezet werd, was een groot succes. Frost bracht delen van de radarinstallatie, en krijgsgevangenen naar Engeland.

We bezoeken de dropzone bij Bruneval, de plaats van de radar en de kloof naar het strand waarlangs de para's zich met hun buit inscheepten naar Engeland. Bij deze kloof staat nu een groot monument.

Dieppe 19 augustus 1942.
Mede onder druk van vooral Stalin, die om een Tweede Front vroeg, besloten de geallieerden om in 1942 een raid uit te voeren op de Franse kust bij Dieppe. Het zou een korte landing worden, ondersteund door tanks, waarna men zich na enkele uren weer zou terugtrekken. Voor een invasie waren de geallieerden in 1942 nog helemaal niet klaar. De Canadese 2e Infanterie divisie, aangevuld met andere eenheden werd voor deze raid uitgekozen. De raid mislukte, waardoor meer dan 50% aan verliezen van mensen en materiaal geleden werd.

We bezoeken tijdens dit deel van de battlefield tour zowel de aanvalsstranden van de Commando eenheden als de diverse plaatsen waar de Canadezen geland zijn.
 
Bij deze reis is inbegrepen:
*  Vierdaagse busreis met luxe touringcar met informatie, uitleg en achtergronden over de beide raids.
*  Drie overnachtingen in hotel Campanile te Dieppe op basis van logies en ontbijt.
*  Diner op 27, 28 en 29 juni, lunch op 27, 28, 29 en 30 juni
*  Bezoek aan het Canada-museum in Adegem, België.
*  Bezichtiging van het gevechtsterrein bij Bruneval.  Omdat de wegen te smal zijn voor de bus wordt tijdens dit deel van de tour ongeveer 3 km over het slagveld gewandeld.

*  Bezoek aan de slagvelden bij Vasterival (Orange Beach, No 4 Commando), Berneval (Yellow Beach, No 3 Commando), Pourville (Green Beach), Puys (Blue Beach) en Dieppe (White en Red Beach).
*  Bezoek aan de Canadese begraafplaats bij Dieppe.
*  Een uitgebreide excursiegids voor iedere deelnemer.

De excursie wordt geleid door gidsen van de International Guild of Battlefield Guides en de Vereniging Vrienden van het Airborne Museum:  Wybo Boersma, Robert Voskuil, en Jaap Korsloot.        

Reissom 445 euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer 75 euro.

Reisverzekering en eventuele annuleringsverzekering dienen de deelnemers zelf af te sluiten.

Betalingsvoorwaarden: Bij aanmelding 100 euro en vóór 1 juni 2013: 345 euro (eventueel met toeslag).

Het minimum aantal deelnemers is 20, het maximum aantal deelnemers is 30.

Voor informatie en boekingen, waarna u een boekingsformulier krijgt toegezonden:
Vereniging Vrienden, p/a Binnenhof 38 6715 DP Ede. Telefoon: 0318-639633.
E-mail: w.boersma@wxs.nl of info@vriendenairbornemuseum.nl

Voor het gehele programma, klik hier