Nederlands
English

Welkom bij Vereniging vrienden v/h Airborne Museum

Battlefield tour "Operatie 'BERLIN', de terugtocht van de 1e Britse Airborne Divisie"
Zaterdagmiddag 15 juni 2013.

In de nacht van maandag 25 september op dinsdag 26 september 1944 trokken de overlevenden van de 1e Britse Airborne Divisie zich terug over de rivier de Rijn. Daarbij waren ook militairen van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutisten Brigade, het 4e Bataljon The Dorset Regiment, RAF personeel en enkele leden van No. 2 (Dutch) Troop No. 10 (Inter-Allied) Commando met een Nederlandse burger.

Tijdens deze wandelexcursie op zaterdagmiddag 15 juni 2013 volgen we de route vanaf het verzamelpunt bij het hoofdkwartier Hartenstein via de bossen en weilanden naar de Rijn. Daar staat nu in de uiterwaarden een weinig bekend monument. Op de terugweg hopen we het voormalige hospitaal De Tafelberg te bezoeken, waar onder meer de gewonden achterbleven. Na afloop praten we na onder het nuttigen van een drankje na in het voormalig hospitaal Schoonoord.
 
De battlefield tour begint om 13.30 uur bij het hoofdkwartier Hartenstein, nu het Airborne Museum en eindigt bij restaurant Schoonoord.
Goed schoeisel wordt aanbevolen, omdat met name de uiterwaarden modderig kunnen zijn.
 
De kosten zijn voor leden van de VVAM en The Arnhem Fellowship 7,50 euro; voor niet-leden 10 euro, te voldoen vóór 1 juni op rekening 511 37 51 t.n.v. Vrienden van het Airborne Museum te Oosterbeek o.v.v. Battlefield tour 15 juni, plus naam en adres.
 
Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers. Alleen als er geen plaats meer is krijgt u bericht.

DE TOUR IS VOLGEBOEKT