Nederlands
English

Welkom bij Vereniging vrienden v/h Airborne Museum

Header 01

Programma 5-daagse reis naar de invasiestranden van Normandiƫ
29-5 tot 2-6-2013

Woensdag 29 mei:
Busreis naar Caen per luxe touringcar. De bus is voorzien van bar en toilet. Vertrek vanaf de Talsmalaan naast de kerk bij het Airborne Museum in Oosterbeek. Extra opstapmogelijkheid in Breda. Onderweg is er een koffiestop bij een wegrestaurant. Aangeraden wordt een lunch voor deze eerste dag van huis mee te nemen. Tijdens de lange busreis zullen de gidsen informatie en toelichting geven over de Slag in Normandië en worden films vertoond over de invasie.

Donderdag 30 mei: De Amerikaanse sector
Bezoek aan de batterij van Longues sur Mer. Vervolgens naar de U.S. begraafplaats St. Laurent sur Mer bij Omaha Beach; via exit D3 naar E l (lunch) en via exit D l naar Pointe du Hoc. Via Carentan naar St. Marie du Mont (101e  U.S.Airborne divisie) dan via exit 2 naar Utah-Beach. Vervolgens via exit 4 en Varreville naar La Fière (damweg bij de Merderet, monument lron Mike, de droppingzone van 82e  U.S.Airborne divisie). Bezoek aan St. Mère-Eglise, het Airborne Museum, de kerk en het dorp. Vervolgens een bezoek aan de Duitse begraafplaats La Cambe met een documentatiecentrum.

Vrijdag 31 mei: De Brits-Canadese Sector.
Bezoek aan het bruggenhoofd van de 6e Britse Airborne Divisie. Het Airbornekerkhof te Ranville. De batterij van Merville, de begrenzing van het bruggenhoofd via Amfreville, Breville,
Le Mesnil en de droppingzone. Bezoek aan het Airborne Museum bij de Pegasus bridge.
Lunch in Café Gondrée.
Tocht langs Sword beach (Casino Quistreham en La Brèche) en Juno beach (Norman House bij Bernières, Courseulles-sur Mer, tank met monument). Vervolgens via Gold beach naar Arromanches.  Bezichtiging vanaf de hoge kust van de restanten van de kunstmatige haven en Gold beach. Bezoek aan het D-day Landings Museum.

Zaterdag 1 juni: De uitbraak bij Caen en de omsingeling bij Falaise.
Mogelijk een bezoek aan het museum Le Mémorial de Caen. Vervolgens het monument 15e Schotse divisie bij Tourville. Via Schotse corridor naar Cote 112. (monument met oriënteringstafel). Daarna via de route Caen-Falaise naar de  Poolse begraafplaats, (lunch) naar St. Lambert sur Dives, Moissy (corridor van de Dood), Chambois en Mont Ormel (Poolse pantserdivisie). Vervolgens via Vimoutiers (Tiger tank) naar Caen.

Zondag 2 juni: Terugreis naar Nederland
Tussenstop bij een wegrestaurant waar gelegenheid is voor de lunch (eigen rekening).
Gedurende de terugreis nabeschouwing betreffende de oorlog in West-Europa en Normandië.